Boerenworst met romeinse sla en komkommer

Vlaamse kost , culinair!

Boerenworst met romeinse sla en komkommer
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Boerenworst met romeinse sla en komkommer
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
2porties 10minuten 30minuten
Porties Prep Tijd
2porties 10minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Bak de worsten even aan in de pan met wat olijfolie tot het vel wat bruin is.
  2. Haal ze uit de pan en snij ze in stukken.
  3. Was de tomaatjes.
  4. Snij de zoete ajuin.
  5. Doe op een satéstokje een stukje worst,een tomaatje,wat zoete ajuin, werk zo verder om en om tot het stokje vol is. De hoeveelheid stokjes hangt af van de grootte van de stokjes
  6. Leg ze in een vuurvaste schaal en strooi er rozemarijn op ( naar smaak ) wat zout, en bedruppel met de olie. Zet ze in de warme oven van 180 graden voor een 30 minuten.
  7. We maken de sla. Doe het harde middelste deel van de romeinse slablad eruit en neem het gedeelte dat je gaat eten. Het restant gaat terug in de koeling.
  8. Spoel de komkommer wat af want je gaat die niet schillen. Doe deze in slierten en leg de slierten in een grote slakom.
  9. Voeg daarbij de sla, de fijngemaakte look, de gerapste gember,de soyasaus, het sap vd limoen, het zeezout en 2 eetl. olijfolie. Hussel alles door elkaar .
  10. Dresseer en smakelijk
Notities

recept Mathy Schelfhout

Deel dit Recept

Geef een reactie