Brioche met kaneel

Wat mag er zeker niet ontbreken met Kerstmis…. Een overheerlijk en gezond briochebrood!!

Brioche met kaneel
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Brioche met kaneel
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd Passieve Tijd
1brood 25minuten 1uur 140minuten
Porties Prep Tijd
1brood 25minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
1uur 140minuten
Ingrediënten
Porties: brood
Ingrediënten
Porties: brood
Instructies
  1. Meng de bloem met de eieren en de eidooiers.
  2. Voeg de boter en het snuifje zout toe.
  3. Meng de lauwe melk met water en de suiker.
  4. Los de gist op in de lauwe vloeistof en voeg toe aan de bloem.
  5. Laat enkele minuten draaien in de keukenmachine tot een homogeen deeg.
  6. Vorm een bal van het deeg en leg in een kom, afgedekt met een vochtige doek. Laat zo’n 2 uur rijzen op kamertemperatuur.
  7. Kneed het deeg nogmaals en rol op een met bloem bestrooid werkblad uit tot een rechthoek van 0,5 centimeter dik.
  8. Smelt de boter en bestrijk het deeg ermee.
  9. Meng de palmsuiker met het kaneelpoeder en strooi dit over het deeg.
  10. Snij de deeglap in de lengte in 6 lange repen en leg ze op elkaar. Snij de reep vervolgens in 8 gelijke stukken.
  11. Vouw de stukken dubbel en schik ze naast elkaar in de springvorm.
  12. Dek opnieuw af met een vochtige keukendoek en laat het deeg zo’n 20 minuten rijzen op kamertemperatuur.
  13. Verwarm intussen de oven voor op 180°C.
  14. Bak de brioche 50 minuten in de hete oven tot hij gaar en goudbruin is.
  15. Serveer met zachte boter.
Deel dit Recept

Geef een reactie