Een héérlijke en gezonde variant op het ‘gewone’ brood. Niet onbelangrijk: het is koolhydraat EN graanvrij!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
6sneden | 10minuten | 30minuten |
Porties | Prep Tijd |
6sneden | 10minuten |
Kook Tijd |
30minuten |
- 1/2 broccoli
- 3 x handvol verse spinazie
- 4 eieren
- 5 etl amandelmeel of meer indien beslag te vochtig
- 2 etl lookpoeder
- 2 etl gerookte paprikapoeder
- 1 etl gedroogde rode peper ringetjes
- 2 etl gedroogde oregano
- 1 etl cayennepeper
- zwarte peper
- fleur de sel
Ingrediënten
Porties: sneden
|
- Was de broccoli, snijd in roosjes (de steeltjes mogen eraan blijven) en mix dit in een keukenmachine/blender.
- Voeg alle kruiden en het amandelmeel toe.
- Was de spinazie, droog goed af en hak fijn (maar niet te klein).
- Voeg dit als laatste toe bij het broccoli/eimengsel en roer goed om.
- Beleg een bakplaat met bakpapier; doe het mengsel hierin en druk mooi plat.
- Zorg ervoor dat het mengsel gelijkmatig verdeeld is, zodat je sneden hebt van dezelfde dikte.
- Bak een 30 tal minuten op 180°C in een voorverwarmde oven.
Beleg het brood naar keuze/smaak. Zeer lekker met gerookte zalm, tonijnsalade, kaas,...