Broccoli pesto

Broccoli pesto heeft een zachte smaak en is erg lekker op een bruschetta of op een crostini maar ook bij een lekker stuk vlees smaakt dit recept erg lekker.

Broccoli pesto
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Broccoli pesto
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4porties 15minuten 3minuten
Porties Prep Tijd
4porties 15minuten
Kook Tijd
3minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Snij de roosjes broccoli van de harde stronk en spoel deze schoon. Verwijder de schil van de knoflook en snij de knoflook in een paar grove stukken. Schaaf de Grana Padano en hak de pijnboompitten met een scherp mes in kleine stukjes.
  2. Kook de roosjes broccoli ongeveer 3 minuten in gezouten water. Na 3 minuten is de broccoli beetgaar. Spoel de broccoli af met koud water om het garingsproces te stoppen.
  3. Doe 200 gram broccoli samen met de Grana Padano kaas, de knoflook en de pijnboompitten in een staafmixer. Pureer het geheel tot een mooie broccoli pesto.
  4. Voeg olijfolie toe om de broccoli pesto de gewenste textuur te geven. Daarna proef je de pesto en kun je deze eventueel verder op smaak brengen met verse peper en zeezout. De broccoli pesto is nu helemaal klaar!
  5. Deze pesto kan je afgesloten een week bewaren in de koelkast maar kan je ook perfect invriezen
Deel dit Recept

Geef een reactie