cheesecake met vlierbloesem

Een gezonde cake om je vingers van af te likken

cheesecake met vlierbloesem
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
cheesecake met vlierbloesem
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
8porties 15minuten 1uur
Porties Prep Tijd
8porties 15minuten
Kook Tijd
1uur
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Hak de amandelen in een hakmolentje of keukenmachine fijn.
  2. Snijd de koude boter is stukjes.
  3. Meng in de keukenmachine de gehakte amandelen met de boter, amandelmeel en honing.
  4. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  5. Vet een taartvorm van 22 cm met een losse bodem in. Druk met je vingers het amandeldeeg in de de vorm. Als je je handen even nat maakt dan blijft het deeg niet aan je vingers plakken.
  6. Zet de taartbodem 20 minuten in het midden van de oven en bak de bodem goudbruin. Haal de bodem uit de oven, laat afkoelen maar laat de oven aanstaan.
  7. Maak de vulling. Splits de eieren en rasp de schil van de citroen.
  8. Vul een mengkom met de eidooiers, citroenrasp, ricotta, roomkaas, rijstmeel en vlierbloesemsiroop. Roer tot het een gladde massa.
  9. Vul de taartvorm met het kaasmengsel en strijk de bovenkant met een spatel glad.
  10. Bak de taart in ongeveer 40-45 minuten stevig.
  11. Laat de taart afkoelen voordat je de taartvorm los maakt.
Deel dit Recept

Geef een reactie