Chili-gember saus

Je kunt het op zoveel manieren gebruiken, als marinade voor vlees of als dressing over je salade.

Chili-gember saus
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Chili-gember saus
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Prep Tijd Kook Tijd
10minuten 20minuten
Prep Tijd
10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Porties:
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Pureer de knoflook, pepers, gember tot een grove pasta.
  2. Doe deze pasta samen met de kokosbloesemsuiker, water, limoenrasp, rijstazijn, vis- en sojasaus in een grote ketel.
  3. Het mengsel langzaam al roerend aan de kook brengen en 10 minuten goed borrelend laten koken. (pas op, dit borrelt enorm, dus zorg dat je een ruime ketel hebt, anders mag je je vuur gaan kuisen)
  4. Voeg nu de geleisuiker toe en breng het mengsel langzaam al roerend terug aan de kook en laat het 3 minuten goed borrelend koken.
  5. Mocht je gelei niet genoeg gegeleerd zijn, dan kun je je nu nog wat extra geleisuiker toevoegen en dat natuurlijk weer even 3 of 4 minuten doorkoken en roeren.
  6. Eventueel de gelei met een schuimspaan afschuimen en in schoongemaakte, gesteriliseerde potten schenken.
  7. De potten tot de rand vullen, direct sluiten en op hun kop zetten. Zo kunnen de potten vacuüm trekken.
  8. Laat de potten zo staan tot ze afgekoeld zijn. Mocht je een soort ‘plop’ of ‘klik’ horen, dat is het teken dat de pot vacuüm is .
  9. Als de potten afgekoeld zijn zet je ze rechtop en controleer de deksels . Als je er licht op drukt mogen ze niet ingedrukt kunnen worden, ze moeten als het ware een beetje naar binnen getrokken zijn.
Notities

Dit recept werd gedeeld door https://onaponakookt.wordpress.com

Deel dit Recept

Geef een reactie