Chocolademousse met gekonfijte sinaasappelschil en munt

Verras mama met dit zalig dessertje!

Chocolademousse met gekonfijte sinaasappelschil en munt
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Chocolademousse met gekonfijte sinaasappelschil en munt
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4pers 15minuten 10minuten
Porties Prep Tijd
4pers 15minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Porties: pers
Ingrediënten
Porties: pers
Instructies
  1. Schil de sinaasappels zeer dun en snij de schillen in reepjes. Blancheer de reepjes 3 keer 3 minuten, telkens in vers water. Breng de suiker met 2 eetlepels water op een zacht vuurtje aan de kook. Roer regelmatig zodat de suiker niet aanbrand. Doe de sinaasappelschilletjes erbij en laat 10 minuten zachtjes inkoken. Laat de schilletjes afkoelen in de siroop en spreid ze dan uit over bakpapier om verder te drogen. Bewaar in een afgesloten potje.
  2. Laat de chocolade smelten au bain marie. Splits de eieren en klop het eiwit stijf met een snuifje zout. Kluts de eierdooiers en klop er de gesmolten chocolade onder. Klop stevig tot een homogeen mengsel en spatel er dan beetje bij beetje het opgeklopte eiwit door. Laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast. Bestrooi voor het opdienen met gekonfijte sinaasappelschilletjes en versier met enkele blaadjes munt.
Notities

bron vtm koken moederdag

Deel dit Recept

Geef een reactie