Deze clubsandwich met tonijn is lekker fris en ook nog eens gezond. Zo uit de Airfryer, heerlijk als lunch of snack!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
2porties | 10minuten | 10minuten |
Porties | Prep Tijd |
2porties | 10minuten |
Kook Tijd |
10minuten |
- 2 tonijnmoot
- 200 gram sperzieboon
- 100 gram rucola
- 20 gram pijnboompit
- 1 tomaat
- 1 rode ui
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel olijfolie
- 6 sneetjes volkoren brood
- 20 gram rode bietscheut
- dillemayonaise
Ingrediënten
Porties: porties
|
- Maak een marinade van de olijfolie, ketjap en honing en marineer hier de tonijnmoot in.
- Snijd de rode ui en tomaat in ringen.
- Maak de sperziebonen schoon en blancheer deze 2 minuten in kokend water.
- Verwarm de Airfryer 2 minuten voor en bak de tonijn op de grillpan 3 minuten op 200 graden. Zet de Airfryer uit en op een kier om de tonijn te laten rusten.
- Bak de pijnboompitjes in een koekenpan totdat ze goudbruin kleuren.
- Leg de eerste boterham op het bord en schep er een beetje dillemayonaise, sperziebonen, rucola, tomaat, ui en wat stukjes gegrilde tonijn op.
- Herhaal deze stappen totdat je een torentje hebt.
- Als laatste decoreer je de sandwich met de rode bieten scheuten en pijnboompitjes.
- Tip: Gebruik de grillpan accessoire van de Airfryer
Recept door https://www.facebook.com