De bloem van de courgette is heerlijk om op te vullen met kaas en of ham, of veggie, Fantastisch voorgerecht.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
2pers | 15minuten | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
2pers | 15minuten |
Kook Tijd |
15minuten |
- 2 courgettebloemen
- 1 bolletje mozzarella inkleine stukjes gesneden, Tozzi of buffel
- 1 fijngesneden lente-ui
- 5 blaadjes salie fijngeknipt
- roomboter om te stoven
- Voor de vleesversie:
- 2 grote plakken parmaham fijngesneden
- Voor de vegetarische versie:
- 4 stukjes gedroogde tomaat fijngesneden
- cayennepeper
Ingrediënten
Porties: pers
|
- Snijd van de courgette het puntje je af.
- Snijd de courgette in heel dunne plakjes, zodat een waaiertje ontstaat. Laat de courgette hierbij aan de bloem zitten!
- Meng de overige ingredienten, vlees of kaas. Vul hiermee voorzichtig de courgettebloem.
- Maak wat boter warm, stoof de gevulde bloem op een heel zacht vuur, met deksel op de pan in 7 minuten.
- Schep heel voorzichtig de bloem op een bordje en het stoofvocht ernaast.