Crumble recept met rabarber & suikervrij!

Wow! Dit crumble recept met rabarber is niet alleen goddelijk maar ook nog eens gezond;-) Het is suikervrij, bevat geen boter of andere vetten maar juist wel ingrediënten als havervlokken, noten, dadels en kokosrasp. Deze crumble is heerlijk om op een verjaardag  te serveren, als toetje of ’s middags bij de thee. Maar ook om s’morgenvroeg  de leftovers te eten bij je ontbijt. Ook lekker met een beetje yoghurt erbij.

Crumble recept met rabarber & suikervrij!
Stemmen: 2
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Crumble recept met rabarber & suikervrij!
Stemmen: 2
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4porties 25minuten 20minuten
Porties Prep Tijd
4porties 25minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de rabarber schoon en snijd een klein stukje van de boven- en onderkant af.
  3. Snijd de rabarber in kleine stukjes en leg deze in een grote pan. Wanneer je sliertjes krijgt tijdens het in stukjes snijden verwijder je deze.
  4. Schenk het sinaasappel- of citroensap er overheen en voeg 2 theelepels vanille extract toe.
  5. Zet de pan met een deksel middelgroot vuur. Wanneer de rabarber begint te koken zet jet het vuur lager en plaats je de deksel schuin op de pan.
  6. Zorg ervoor dat er een beetje vocht blijft zitten in de pan. Schenk indien noodzakelijk een klein beetje water bij. Roer af en toe om. Maak in ongeveer 20 minuten een zachte compote van de rabarber.
  7. Ondertussen meng je in een kom de havervlokken samen met de fijngehakte dadels, kokosrasp en noten. Zorg ervoor dat de dadels zoveel mogelijk met de havervlokken gemengd zijn.
  8. Vet een ovenschaal eventueel heel licht in met een klein beetje boter en leg daarin de rabarber.
  9. Strooi de crumble topping over de rabarber en verdeel het zo dat je geen rabarber meer ziet.
  10. Plaats de schaal in de oven en bak de crumble in ongeveer 20 minuten goudbruin.
  11. Haal de schaal uit de oven en strooi er nog een klein beetje kokosrasp overheen.
  12. Verdeel de crumble over de bordjes.
  13. Enjoy it!
Notities

bron made by ellen

Deel dit Recept

Geef een reactie