Curry van aubergine en kikkererwten

Deze curry smaakt heerlijk met een stukje vis erbij

Curry van aubergine en kikkererwten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Curry van aubergine en kikkererwten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd Passieve Tijd
4porties 30minuten 40minuten 20minuten
Porties Prep Tijd
4porties 30minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
40minuten 20minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Snij de aubergine in blokjes en doe ze in een vergiet. Bestrooi ze met zout en laat dit 20 minuten staan in de afwasbak
  2. Spoel de aubergine af met koud water en droog ze op wat keukenpapier
  3. Doe de geperste look , gember en rode peper in een kom en stamp alles fijn tot een pasta
  4. Verhit een pan met kokosolie en stoof voor enkele minuten de ajuin , voeg daarna de pasta van look/gember/rode peper erbij samen met de andere kruiden en bak voor enkele minuten.
  5. Doe de aubergineblokjes erbij , mix alles onder elkaar . Zet het deksel op de pot , draai het vuur laag en laat koken voor zo'n 10 minuten tot de aubergines zacht zijn.
  6. Voeg dan de kikkererwten , tomaten en kokosmelk erbij. Roer goed door elkaar en laat voor zo'n 20 minuten zonder deksel inkoken tot de saus wat indikt.
  7. Als je de saus wat dikker wilt kan je de kl amandelmeel erbij doen
  8. Kruid de curry verder af naar smaak met peper en zout
Deel dit Recept

Geef een reactie