Driekoningen angel cake

De kerststronk is nog niet verteerd of daar is de driekoningentaart al, een driekoningen angel cake! Van de traditionele driekoningentaart blijft eigenlijk weinig over. Alleen de amandelen. En de boon, luchtig en zo lekker!

Driekoningen angel cake
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Driekoningen angel cake
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
1cake 20min 40min oven
Porties Prep Tijd
1cake 20min
Kook Tijd
40min oven
Ingrediënten
Porties: cake
Ingrediënten
Porties: cake
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 150° C.
  2. Meng de melk, de olie, de bloem, de gist en de rum.
  3. Klop de eiwitten op tot sneeuw terwijl je de poedersuiker beetje bij beetje toevoegt.
  4. Spatel de eiwitten voorzichtig onder het beslag. Meng niet te lang! Het beslag moet luchtig blijven.
  5. Giet de bereiding in een hoge tulbandvorm.
  6. Bak de angel cake gedurende 40 min.
  7. Haal de angel cake meteen na het bakken uit de oven, keer de vorm om en laat de angel cake op een serveerschaal volledig afkoelen voor je hem uit de vorm haalt.
  8. Meng de mascarpone, de dooiers, de poedersuiker en het amandelextract.
  9. Verdeel de crème voorzichtig over de afgekoelde angel cake.
  10. Kleur de amandelschilfers in een antikleefpan zonder vetstof en ‘plak’ ze op de angel cake.
  11. Serveer meteen of zet in de koelkast.
  12. Serveer de rest van de crème bij de angel cake.
Notities

bron  hap en tap

Deel dit Recept

Geef een reactie