Driekoningenbrood met amandeltoets

Een taart met een boon en kinderen die uitgedost als koningen aan de deur om snoep komen vragen. Dat is Driekoningen in een notendop. Driekoningenbrood,  geïnspireerd op de traditionele frangipanetaart, maar toch net iets origineler iets de hoek komen.

Driekoningenbrood met amandeltoets
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Driekoningenbrood met amandeltoets
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd Passieve Tijd
1brood 30min 45min/220° 60 en 45 min rijzen
Porties Prep Tijd
1brood 30min
Kook Tijd Passieve Tijd
45min/220° 60 en 45 min rijzen
Ingrediënten
Porties: brood
Ingrediënten
Porties: brood
Instructies
  1. Meng de bloem, het zoet, de suiker en de geraspte citroenschil. Verwarm de melk lauwwarm en los er de gist op. Smelt de boter in een pannetje en laat afkoelen. Maak een kuiltje in de bloem en doe hier de gistoplossing, de gesmolten boter en de eierdooiers in. Kneed alles tot een mooi soepel deeg. Bedek het deeg met een vochtige doek en laat het één uur onaangeroerd op een warm plekje rijzen. Kneed dan de amandelspijs door het deeg, druk de amandel erin en maak van het deeg een bol. Beboter een bakplaat, leg de deegbol erop en strooi er wat bloem over. Laat de bol, afgedekt met een vochtige doek, nog eens 45 minuten op een warm plekje rijzen. Bak daarna het brood iets onder het midden in een voorverwarmde oven goudbruin en gaar. Smelt intussen wat boter in een pannetje en laat afkoelen. Laat het brood op een rooster uitdampen en bestrijk de bovenkant met de gesmolten, afgekoelde boter.
Notities

bron het nieuwsblad

Deel dit Recept

Geef een reactie