Enchiladasaus

De saus kun je in een schone glazen pot tot 14 dagen na bereiding in de koelkast bewaren. Doe de saus warm in een weckpot en sluit deze en laat gesloten afkoelen, zo is de pot gelijk vacuüm gesloten.

Enchiladasaus
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Enchiladasaus
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
1liter 5minuten 20minuten
Porties Prep Tijd
1liter 5minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Porties: liter
Ingrediënten
Porties: liter
Instructies
  1. Breng het water aan de kook en giet dit in een maatbeker over het blokje bouillon. Roer door en laat even trekken.
  2. Doe ook alvast alle kruiden, op het zout en peper na, bij elkaar in een kommetje zodat je dit zo meteen in een keer kunt toevoegen.
  3. Doe ondertussen de olijfolie in een middelgrote sauspan op middelhoog vuur en doe het bloem erbij. Blijf met een garde roeren totdat het begint te pruttelen. Giet al roerende de bouillon en de passata erbij. De saus zal in enkele seconden verdikken. Voeg alle kruiden toe en zet het vuur lager zodat de saus lichtjes pruttelt.
  4. Breng de saus verder op smaak met zout en peper.
  5. Voor de echte liefhebbers van pittig eten zou je ook nog extra chilipoeder kunnen toevoegen, maar één eetlepel is al eigenlijk al veel.
  6. Laat de saus afkoelen en doe in een pot zoals hierboven beschreven.
Deel dit Recept

Geef een reactie