Falafels met hummus en bloemkoolcouscous

Zorg voor dubbele porties, want dit is echt ideaal voor de lunchbox!

Falafels met hummus en bloemkoolcouscous
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Falafels met hummus en bloemkoolcouscous
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4porties 25minuten 15minuten
Porties Prep Tijd
4porties 25minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
de falafels
  1. Voeg de kikkererwten, de look, koriander, komijn, de ui en de bladpeterselie, het eiwit en de kikkererwtenbloem in je Thermomix of gewone blender. Kruid met peper en zout. Meng tot je een mooie massa krijgt, waar je balletjes van kan rollen. Let of als het mengsel te nat is, voeg wat extra bloem toe. Is het te droog, dan wat extra eiwit. Druk ze lichtjes plat - zoals een miniburger
  2. Doe kokosolie in een niet te brede pan - zo moet je er minder indoen om direct een paar cm olie te hebben. Bak hierin de falafels mooi bruin. Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen en uitlekken op keukenpapier.
  3. Doe de olijfolie en een scheutje water onder in de thermomix of blender.
de bloemkoolcouscous
  1. Doe de bloemkool in je blender en hak ze tot couscous - werk eventueel in verschillende porties. Doe de couscous in een grote mengkom.
  2. Snij alle groenten in kleine stukjes en meng met de bloemkool. Meng ook de gehakte kruiden in de couscous. Kruid met peper en zout en giet er een flinke scheut olijfolie over.
  3. Serveer alles op een mooie schaal en laat iedereen uit de schaal eten met vingers en/of vork. Een bord voor iedereen mag natuurlijk ook
de hummus
  1. Doe eerst de vochtige ingrediënten: neem een scheutje water om te starten en de olijfolie in de blender. Voeg de rest van de ingrediënten toe en mix tot je een mooie smeuïge massa krijgt. Voeg eventueel extra ijskoud water toe om het smeuïger te krijgen. Kruis met peper en zout en doseer je citroensap zoals jij het graag lust. Hummus kan je tot 1 week bewaren in de koelkast en is een perfect dipsausje.
Deel dit Recept

Geef een reactie