Frangipane taart van vijgen , dadels en amandelen

Deze glutenvrije frangipane is heerlijk om te maken en zeker geen moeilijke taart. Ik raad wel aan om een stevige foodprocessor te gebruiken.

Frangipane taart van vijgen , dadels en amandelen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Frangipane taart van vijgen , dadels en amandelen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
8porties 30minuten 20minuten
Porties Prep Tijd
8porties 30minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Eerst maken we de dadelpasta
  2. Kook de dadels in heet water tot ze zacht zijn.
  3. Giet de dadels af , voeg de vanilla extract erbij en mix het tot een gladde pasta.
  4. Dan beginnen we eerst aan onze basis
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden
  6. Doe de noten in de blender en mix ze fijn. Voeg tijdens het mixproces het vanille poeder en de dadels erbij zodat je een grove textuur hebt.
  7. Als het mengsel te plakkerig aanvoelt , voeg je er beter nog wat noten aan toe zodat het meer een pasta wordt.
  8. Duw de pasta in een taartvorm van 20 cm.
  9. We maken nu de frangipannevulling
  10. Mix in een kom de eieren , kokosolie en amandelboter tot een smeuïg geheel.
  11. Voeg er dan de amandelbloem , zeste van de appelsien , kokosbloesemsuiker , zout en vanille extract toe en mix alles goed onder elkaar.
  12. Smeer nu eerst de dadelpasta op de basis ( zo'n 3 el).
  13. Giet dan de frangipanne vulling erover.
  14. Decoreer de taart dan met de in de helft doorgesneden vijgen en amandelschilfers
  15. Bak de taart af in de oven voor zo'n 20 minuten.
  16. Als de taart afgekoeld is versier ze dan met wat frambozen en blaadjes munt.
Deel dit Recept

Geef een reactie