Gebakken prei met feta

‘Dit is één van mijn lievelingsgerechten. Bijzonder smaakvol en heel gemakkelijk.’ De ideale lunch!

Gebakken prei met feta
Stemmen: 1
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Gebakken prei met feta
Stemmen: 1
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
1 a 2pers 10minuten 15minuten
Porties Prep Tijd
1 a 2pers 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Porties: pers
Ingrediënten
Porties: pers
Instructies
  1. Snijd de onderste 15 centimeter van de prei, maar laat de wortels eraan. Verwijder de buitenste drie bladeren (zie tip). Was de prei en de wortel grondig. Snijd de preistukken overlangs in tweeën (de wortel houdt de bladeren bij elkaar).
  2. Giet een flinke scheut olijfolie in een pan, leg de preistukken met de open kant naar beneden en bak ze licht bruin. Draai ze voorzichtig om en giet er water bij zodat de prei 1 centimeter onder water staat. Kruid met peper en zout. Zet een deksel op de pan en kook de prei gaar. Verbrokkel intussen de feta en hak de peterselie en de noten grof, voeg alles samen en meng met een scheut olijfolie. Haal de prei uit de pan, laat ze even uitlekken en leg ze met de opengesneden kant naar boven. Lepel het feta-notenmengsel eroverheen.
  3. Tip - buitenste bladeren verwijderen
  4. De buitenste bladeren, zeker van winterprei, zijn hard en taai, ook na het koken. Daarom verwijder je die het best. Bij jonge prei in het voorjaar, volstaat het om enkel de lelijke bladeren te verwijderen.
Notities

Boek Puur Pascale ( laatste boek)

Deel dit Recept

3 reacties

Geef een reactie