Gehaktballetjes in een tomaten-paprikasaus in de tajine

Een tajine zorgt ervoor dat de warmte binnen blijft, het eten wordt gestoomd en de smaken goed worden gemengd. Probeer je balletjes eens op deze manier!

Gehaktballetjes in een tomaten-paprikasaus in de tajine
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Gehaktballetjes in een tomaten-paprikasaus in de tajine
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
2personen 20minuten 35minuten
Porties Prep Tijd
2personen 20minuten
Kook Tijd
35minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Snipper een uitje en doe het halve gesnipperde uitje in een grote kom. Voeg hieraan het gehakt, het ei, peterselie, kaneelpoeder, paneermeel en een snufje zout/peper toe.
  2. Meng alles goed door elkaar heen en vorm daarna kleine gehaktballetjes hiervan. Verhit een scheutje olijfolie in de tajine en fruit het halve gesnipperde uitje aan.
  3. Snijd ondertussen de paprika en de tomaat in kleine stukjes.
  4. Als je uitje is aangefruit, voeg je de paprika, tomaat en tomatenpuree toe.
  5. Stoof dit ongeveer 5 minuten mee en voeg daarna het water toe.
  6. Zet de deksel op de tajine en breng het water aan de kook.
  7. Als het water kookt, voeg je de gehaktballetjes toe aan de saus en voeg je de koriander, gember en een snufje zout/peper toe.
  8. Zet de deksel weer op de tajine en laat dit nu ongeveer 20-25 minuten stoven totdat de gehaktballetjes gaar zijn. Serveer de gehaktballetjes met de tomatensaus en rijst, aardappeltjes of brood.( dan is het wel comfort he)
Notities

bron lekkerensimpel

Deel dit Recept

Geef een reactie