Simpel , snel en lekker!!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
6porties | 15minuten | 25minuten |
Porties | Prep Tijd |
6porties | 15minuten |
Kook Tijd |
25minuten |
- 6 aardappelen
- 1 rode ui of 2 lente-uitjes
- 6 plakken salami of chorizo
- ½ rode paprika
- 100 g doperwt vers of diepvries
- 1 eetlepel zure room
- 1 eetlepel verse kruiden zoals bieslook, dragon of peterselie (optioneel)
- peper naar smaak
- zout naar smaak
Ingrediënten
Porties: porties
|
- Verwarm de Airfryer voor op 200 °C.
- Maak de buitenkant van de ongeschilde aardappelen goed schoon en droog ze met keukenpapier.
- Doe de aardappelen in de mand van de Airfryer.
- Schuif de mand in de Airfryer en stel de timer in op 25 minuten.
- Snipper in de tussentijd de ui.
- Snijd de salami en rode paprika in hapklare stukjes.
- Kook de doperwten in enkele minuten gaar. Spoel af met koud water, laat uitlekken en zet weg.
- Als u het signaal van de timer hoort en de aardappelen gaar zijn, zet u ze weg tot ze voldoende zijn afgekoeld om vast te pakken.
- Snijd de bovenkant van elke aardappel en schep de kruimige binnenkant voorzichtig in een kom.
- Meng de zure room met een vork door het aardappelkruim.
- Voeg de salami, paprika, doperwten en verse kruiden (indien van toepassing) toe.
- Breng op smaak met peper en zout. Vul de gepofte aardappelen met het mengsel en serveer direct.
Dit recept werd ons gedeeld door https://www.facebook.com/ThePhilipsChef/?fref=ts