Een simpel recept maar juist daardoor komen de smaken zo goed en sterk over. Geinspireerd uit het boek Simply Nigella
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
1portie | 15minuten | 30minuten |
Porties | Prep Tijd |
1portie | 15minuten |
Kook Tijd |
30minuten |
- 1/4 een kleine bloemkolen de roosjes
- 3 el olijfolie
- snuf kaneel
- snuf komijn
- 1 tomaat
- granaatappelpitten
- 100 gr Edame
- handvol peterselie
- Hazelnootolie
- peper
- zout
Ingrediënten
Porties: portie
|
- Oven op 180° voorverwarmen.
- Mix de komijn en het het kaneel onder de olijfolie.
- Hussel de bloemkoolroosjes door de kruidenolie en bak ze voor 15 min in de oven.
- Kook de edame gaar en snij de tomaat in stukken.
- Haal de granaatpitjes uit de appel. Gebrui 1/4 ervan de rest kan je perfect invriezen.
- Leg de tomaatjes bij de bloemkool, even husselen en stop nog 15 min terug in de oven.
- Haal de edameboontjes uit de schil.
- Als de bloemkool klaar is giet nog een scheutje hazelnootolie over en kruid af met peper en zout
- Voeg de edameboontjes en granaatappelpitjes erbij en garneer met de peterselie. Smakelijk
Dit recept werd ons doorgestuurd door Alice Winter