Geroosterde butternutpompoen , spinazie en gerst risotto

Het seizoen van de pompoenen start dus deze heerlijke risotto mag zeker niet ontbreken

Geroosterde butternutpompoen , spinazie en gerst risotto
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Geroosterde butternutpompoen , spinazie en gerst risotto
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4porties 20minuten 30minuten
Porties Prep Tijd
4porties 20minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Leg de butternutblkojes op een met bakpapier beklede bakplaat en laat hem zacht grillen voor 30 minuten
  3. Stoof de ajuin voor 5 minuten , voeg de geperste knoflook toe en stoof nog 1 minuut.
  4. Voeg dan de gerst erbij en kook een minuutje of 2 mee tot hij wat glazig wordt.
  5. Giet de witte wijn erbij en kook op een middelmatig vuur tot de wijn verdampt is.
  6. Voeg dan telkens een pollepel groentenbouillon bij de gerst , en roer continu tot hij volledig opgenomen is eer je de volgende pollepel erbij doet. Doe dit tot je een zachte textuur hebt van je gerst.
  7. Doe de butternootpompôen in een kom en stamp hem tot een mousse.
  8. Haal de gerst die zacht en gaar is van het vuur.
  9. Mix de pompoenmoes en babyspinazie on de risotto samen met de rommboter en laat 5 minuten met deksel op de pot rusten.
  10. Roer alles nog eens goed door en besprenkel met edelgist. Smakelijk
Deel dit Recept

Geef een reactie