Geroosterde makreel met rozemarijn

Geroosterde makreel met rozemarijn, spannend om iets totaal nieuws uit te proberen als er een ganse bende komt eten.

Geroosterde makreel met rozemarijn
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Geroosterde makreel met rozemarijn
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4porties 15minuten 30minuten
Porties Prep Tijd
4porties 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Kook de eieren in 7 min. hard.
  3. Hak de eieren en peterselie fijn en rasp de kaas.
  4. Maak 3 sneden in het vel van de makreel, aan beide zijden.
  5. Meng de fijngehakte eieren met de kas, mosterd, boter en peterselie.
  6. Voeg ook de geraspte schil en het sap van een halve citroen toe.
  7. Vul hiermee de buikholte van de vissen.
  8. Leg ze in een ingevette ovenschaal met enkele takjes rozemarijn en bak afgedekt voor 20 min. dit gerechtje kan ook op de BBQ
  9. Maak intussen de rozemarijnsaus: kook het citroensap in een steelpan tot de helft in en laat afkoelen.
  10. Rits de rozemarijnnaaldjes van de takjes en hak ze heel fijn.
  11. Wrijf de peperkorrels en knoflook in een vijzel of plet ze op een plank met de bolle kant van een lepel.
  12. Klop in een schaaltje het citroensap met de rozemarijn, peperkorrels, en 2 tot 3 el olijfolie tot een saus. Voeg zout naar smaak toe.
  13. Na 20 min. overgiet je de makreel met de rozemarijnsaus en rooster je hem verder voor nog eens 10 min.
Notities

Recept van Thomas van filetpur

Deel dit Recept

Geef een reactie