Geroosterde pompoen uit de oven

Yeah! Het is herfst en dus weer tijd voor pompoen. Ik weet dat je pompoen inmiddels bijna het hele jaar door kan krijgen maar het hoort wat mij betreft toch echt bij de herfst.

Geroosterde pompoen uit de oven
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Geroosterde pompoen uit de oven
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
2personen 10minuten 50minuten
Porties Prep Tijd
2personen 10minuten
Kook Tijd
50minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de pompoen in stukken (zie onderaan de foto’s). Als je de flespompoen gebruikt hoef je de schil er niet af te halen. Deze kun je straks opeten of alsnog achteraf makkelijk verwijderen.
  3. Leg de pompoen stukken op een ovenplaat met daaronder eventueel een stukje bakpapier. Gooi de pompoenpitten niet weg maar leg deze ook op de bakplaat.
  4. Doe de knoflook, korianderzaad, kurkuma, chilivlokken, peper en zout in een vijzel en stamp totdat je een fijn kruidenmengsel hebt.
  5. Schenk de olijfolie over de pompoen en wrijf de pompoen en de pompoenpitten in met het kruidenmengsel.
  6. Wanneer alles goed ingewreven is met het kruidenmengsel doe de pompoenpitten dan apart, vooraan de plaat (bekijk de foto’s).
  7. Plaats de ovenplaat voor ongeveer 30 minuten in de oven. Controleer of de pitten krokant en goudbruin zijn. Wanneer de pompoenpitten klaar zijn schep je deze uit de oven en plaats je de pompoen terug voor ongeveer 20 minuten.
  8. Wanneer de pompoen goudbruin en lichtkrokant is kun je deze eruit halen.
  9. Leg de stukken pompoen op een grote schaal en bestrooi met de pompoenpitten, feta en koriander.
  10. Enjoy!
Notities

recept made by Ellen

Deel dit Recept

Geef een reactie