Geroosterde Zomergroentjes Met Waterkers dip

Zomer op je bord met deze heerlijk geroosterde groentjes en dip! Dit serveren we bv als voorgerecht bij de BBQ!

Geroosterde Zomergroentjes Met Waterkers dip
Stemmen: 1
Score: 3
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Geroosterde Zomergroentjes Met Waterkers dip
Stemmen: 1
Score: 3
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4porties 15minuten 55minuten
Porties Prep Tijd
4porties 15minuten
Kook Tijd
55minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Schil en fijnhak de sjalot, was de waterkers af en verwijder eventuele grote stengels.
  2. Smelt de boter in een grote braadpan over middelmatige hitte, voeg vervolgens de sjalot en roerbak glazigg,durende 10 minuten, of zacht en doorschijnend.
  3. Voeg de waterkers toe en kook, roer, gedurende 5 minuten, tot de waterkers verwelkt is maar nog steeds heldergroen.
  4. Tip het mengsel in een zeef en druk naar beneden om zo veel mogelijk vloeistof te verwijderen.
  5. Ga terug naar de pan en roer de ricotta en het vruchtvlees v e citroen in. met zeezout en zwarte peper en voeg een druppel Tabasco toe.
  6. Doe het mengsel in een voedselverwerker, blender, tot het glad is, dan overbrengen naar een kom.
  7. Klop de room tot vrij stijf, dan in de waterkersmengsel. Laat in de koelkast afkoelen.
  8. Verwarm de oven voor 180ºC
  9. Verwijder de houtachtige uiteinden van de asperges, snij de wortels (laat de huid aan) en radijsjes, snij de aardappels in parten.
  10. Kruid het groentje met de olie, een knoflook citroensap en limoen eventueel
  11. Plaats in een bakplaat en doe 45 minuten in de oven, of tot het gekookt en licht gekarameliseerd is.
  12. Verwijder de groenten uit de oven en laat een beetje afkoelen.
  13. Serveer de dip in een kom naast de vegetarische wortel met extra waterkers, crackerbread en een snufje gerookt zeezout, als u dat wilt.
Deel dit Recept

Geef een reactie