Gevuld brood met feta en spinazie

Dit heerlijke gerecht is gebaseerd op het traditionele Börek brood.

Gevuld brood met feta en spinazie
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Gevuld brood met feta en spinazie
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Prep Tijd Kook Tijd Passieve Tijd
30minuten 30minuten 2 uur
Prep Tijd
30minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
30minuten 2 uur
Ingrediënten
Porties:
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Maak eerst het deeg door in een kom de bloem, gist en het zout te mengen met de warme melk en het water. Kneed de ingrediënten tot een mooi deeg. Als je de keukenmachine hebt, kun je deze het zware werk voor je laten doen. Gebruik dan de deeghaak en wacht tot het deeg niet meer blijft plakken aan de wand van de kom. Verdeel het deeg in 3 gelijke stukken, rol op tot bollen en laat minimaal 1 uur rijzen in een kom onder een vochtige doek.
  2. Ontdooi ondertussen de spinazie en laat goed uitlekken. Brokkel de feta in stukjes, snijd de paprika in stukjes en smelt de boter in een pannetje.
  3. Strooi wat bloem op je werkblad en rol de eerste bol uit tot een plak van 36 centimeter breed en 16 centimeter hoog. Besmeer deze met een dun laagje gesmolten boter en verdeel de hamblokjes en paprika over de plak. Rol de tweede plak uit tot gelijke grootte, bestrijk met de boter en leg deze op de eerste laag. Verdeel hier de helft van de fetakaas en spinazie over. Rol dan de derde plak uit en leg deze op de tweede plak. Bestrijk ook deze laag met de gesmolten boter en verdeel de rest van de feta en spinazie over de laag.
  4. Vouw deze van boven en onderen horizontaal tot de helft dicht en besmeer weer met gesmolten boter. Vouw nu de linker zijde naar het midden en de rechter zijde ook naar het midden en draai het brood om zodat de naad onder komt te liggen en leg deze meteen op je ingevette grillpan.
  5. Snijd met een scherp mes horizontaal en schuin sleuven in het brood. Laat het brood 1 uur rijzen op de grillpan onder een vochtige doek. Bestrijk het brood met een losgeklopt ei en bestrooi met sesamzaadjes. Bak het brood op 175 graden in 30 minuten. Eet smakelijk!
Deel dit Recept

Geef een reactie