Gevulde aubergine met ei en kaas

FavoriteLoadingAan favoriete recepten toevoegen

Een heerlijk vullende ovenschotel!

Gevulde aubergine met ei en kaas
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Gevulde aubergine met ei en kaas
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4pers 20minuten 35minuten
Porties Prep Tijd
4pers 20minuten
Kook Tijd
35minuten
Ingrediënten
Porties: pers
Ingrediënten
Porties: pers
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180° C. Halveer de aubergines in de lengte en snij het vruchtvlees ruitvorming in tot op 1 cm van de schil - zo wordt het gelijkmatig gaar. Stoof ze zachtjes 15 minuten op de snijkant, in 5 el olijfolie. Laat afkoelen.
  2. Lepel het vruchtvlees uit de aubergines en vermeng het met het paneermeel, de eieren, de kaas, de peterselie, de helft van het basilicum en wat zout. Vul er de aubergines mee.
  3. Bak de aubergines 4 minuten op de vulling, in een pan met voldoende olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  4. Pel de tomaten en mix ze fijn. Roer er de rest van het gehakte basilicum door. Breng de saus op smaak met flink wat peper en een snuifje zout.
  5. Giet de saus in een ovenschaal en leg er de aubergines in. Zet 30 minuten in de oven, tot er een mooi korstje op zit.
Notities

bron libelle

Deel dit Recept

Geef een reactie