Gevulde aubergine met lamsgehakt en geitenkaas

Ben je fan van lamsvlees en aubergine? Dan is deze mediterraanse combo ideaal voor jou

Gevulde aubergine met lamsgehakt en geitenkaas
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Gevulde aubergine met lamsgehakt en geitenkaas
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
1portie 20minuten 20minuten
Porties Prep Tijd
1portie 20minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Porties: portie
Ingrediënten
Porties: portie
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Zet een ovenschotel klaar en smeer deze in met olijfolie
  3. Snij de aubergine halvelings door en hol deze uit. Snij het uitgeholde mengsel in blokjes , bestrooi het met wat zout en zet opzij.
  4. Smeer de binnenkant van de aubergine in met olijfolie , kruid af met wat zout en plaats deze met de uitgesneden kant naar beneden in de ovenschotel en zet in de oven voor zo'n 10 minuten totdat hij lichtbruin ziet.
  5. Bak het lamsgehakt met wat zout en peper in een pan grof rul. Giet het vocht wat af en zet opzij.
  6. Warm wat olijfolie op in de pan en bak de ui voor enkele minuten , doe de look erbij en bak nog 1 minuut mee.
  7. Voeg dan de blokjes aubergine erbij en de tomatenblokjes en bak deze ongeveer 5 minuten totdat de aubergine licht begint te karameliseren.
  8. Voeg dan het gehakt bij het groentenmengsel warm enkele minuten mee op en kruid naar smaak af met nog wat zout en peper.
  9. Voeg dan de munt , pindanoten en gietenkaas eronder en haal van het vuur.
  10. Doe de vulling in de aubergine en zet weer even in de oven voor zo'n 10 minuten.
Deel dit Recept

Geef een reactie