Gevulde avocado met een jasje van prosciutto

Vol met omega – 3 , eiwitten en gezonde vetzuren. Alles wat je nodig hebt voor een voedzaam ontbijt.

Gevulde avocado met een jasje van prosciutto
Stemmen: 2
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Gevulde avocado met een jasje van prosciutto
Stemmen: 2
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
2porties 10minuten 10minuten
Porties Prep Tijd
2porties 10minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Breng een pot water zachtjes aan de kook.
  2. Leg een plastiek voedsel folie over een diep bord en smeert deze in met wat olijfolie.
  3. Breek voorzichtig een ei in het midden van de folie. Knoop de folie met d4 hoeken dicht zodat je een pakketje heb en breng die voorzichtig in het sudderend water en kook deze voor 3 minuten. Herhaal dit met het andere ei.
  4. Leg de eieren op een bord , knip het plastiek open en haal voorzichtig de eieren er uit en leg even opzij.
  5. Bereid de prosciutto-plakjes voor door ze plat te maken met de platte kant van je mes.
  6. Halveer de avocado en verwijder de schil. Schep het midden van de avocado uit zodat het even groot is als het gepocheerde ei. Leg het ei voorzichtig in het midden van de avocado en sluit door beide helften van de avocado tegen elkaar aan te drukken.
  7. Wikkel de verzegelde avocado strak in plakjes prosciutto, twee stroken horizontaal en één verticaal. Herhaal de stappen voor het andere ei.
  8. Bak de prosciutto-verpakte avocado in olijfolie op matig vuur gedurende ongeveer 10 minuten, beginnend met de losse uiteinden van de prosciutto als eerste. Draai regelmatig totdat de prosciutto helemaal krokant is.
  9. Leg de avocado op wat keukenpapier zodat het overtollige olie opgenomen kan worden voor het serveren. Snijd de gevulde avocado in de helft , bestrooi met zout, peper en gehakte peterselie. Serveer met plakjes tomaat.
Deel dit Recept

Geef een reactie