Gevulde courgettebloemen met wortelsoep

Zalig soepje? zonder meer….

Gevulde courgettebloemen met wortelsoep
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Gevulde courgettebloemen met wortelsoep
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
2pers 15minuten 25minuten
Porties Prep Tijd
2pers 15minuten
Kook Tijd
25minuten
Ingrediënten
Porties: pers
Ingrediënten
Porties: pers
Instructies
  1. Kook aardappelen in de schaal ongeveer 20 minuten tot ze zacht zijn. Schil en snijd ze in plakjes. Kook de selderij, samen met de ui en een pollepel van groentebouillon in een pot. Wortel kubussen, knoflook en tijm en breng op smaak met zout en peper. laat 15 minuten sudderen op een matig vuur en geleidelijk de rest van de groentebouillon te geven, tot de groenten zacht zijn. Tijm vertakken vis en tomaat en aardappel toe te voegen. Het geheel puree met een staafmixer en roer 2 eetlepels Parmezaanse kaas. Voeg 1 basilicum tak aan de soep en laat sudderen voor ongeveer 5 minuten weer. warm houden.
  2. Zucchini bloemen:
  3. Was de courgette bloemen en verwijder de stempel binnenkant voorzichtig. produceren massa ricotta, mozzarella, eidooier, 4 EL Parmezaanse kaas, 2 eetlepels olijfolie en de helft van de peterselie en kruid met zout, peper en nootmuskaat. Vul de courgette bloemen met het tot ze een bolle vorm. Een bakvorm met een gedeelte van de resterende olijfolie, vet, voeg de zucchini bloemen en besprenkel met olijfolie. Bestrooi met de resterende Parmezaanse kaas. Bak in een voorverwarmde oven op 160 graden boven en onder vuur ongeveer 10 - Bak gedurende 20 minuten, afhankelijk van hoe groot de courgette is opknoping op de bloem.
  4. Tot slot, bestrooi de soep met de rest van de peterselie courgette bloesems vullen en leg de courgette bloemen op soep. Serveer met de resterende basilicum en strips van olijfolie.
Deel dit Recept

Geef een reactie