Gevulde kwartels met foie gras, venkel en kastanjes

Ultieme topper voor de feesttafel! Wedden dat bij dit comfort gerecht je gasten zich de vingers gaan aflikken! Serveer je met een pittig blond biertje! Dit kan je gerust op voorhand maken en dan lichtjes opwarmen op het moment zelf!

Gevulde kwartels met foie gras, venkel en kastanjes
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Gevulde kwartels met foie gras, venkel en kastanjes
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 15minuten 40minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
40minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Spoel de kwartels en dep droog. Kruid ze aan binnen- en buitenkant met peper en zout.
  3. Snij de foie gras in kleine blokjes en mix fijn met de room, de port en de citroenschil. Meng met de croutons, de rozemarijn en de tijm. Vul de kwartels met deze farce.
  4. Wikkel elke kwartel in twee sneetjes spek en bind vast met keukentouw. Leg in een braadslee, bestrijk met gesmolten boter en kruid met peper en zout. Bak 35 minuten in de oven en bedruip af en toe met het bakvocht.
  5. Maak de venkel schoon en bewaar het groen. Snij de venkel in blokjes, hak het groen grof. Halveer de kastanjes. Pel de ui en snipper fijn.
  6. Fruit de ui in een sauteerpan met 1 eetlepel boter. Voeg de venkel toe en roerbak nog 1 minuut. Kruid met peper en zout. Bevochtig met de witte wijn en de helft van de groentebouillon. Dek de pan af en laat 10 minuten zacht stoven.
  7. Fruit de kastanjes in de rest van de boter, strooi er de suiker over en laat karamelliseren. Kruid met peper en zout, giet er de rest van de bouillon bij en laat bijna helemaal inkoken.
  8. Serveer de kwartels op een bedje van de venkel en schik er de kastanjes rond. Werk af met het venkelgroen.
Notities

recept feestelijk v knack

Deel dit Recept

Geef een reactie