Gezonde klaaskoeken

FavoriteLoadingAan favoriete recepten toevoegen

Hoor wie klopt daar kinderen , …? Ja ja de goede man is weer in het land en dan mogen de klaaskoeken niet ontbreken .

Gezonde klaaskoeken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Gezonde klaaskoeken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd Passieve Tijd
6porties 20minuten 25minuten 1.5uur
Porties Prep Tijd
6porties 20minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
25minuten 1.5uur
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Zorg voor een warme plek om straks het deeg te laten rijzen, zet bijvoorbeeld de kachel wat hoger.
  2. Voeg de kokosbloesemsuiker toe aan de melk en het water en laat eventjes opwarmen (niet koken!). Brokkel de gist hierin en klop het even los.
  3. Doe de bloem in een kom en maak er een kuiltje in. Strooi wat zout op de randen van het kuiltje. Giet het melk-gistmengsel in het kuiltje, voeg er een ei aan toe en de boter.
  4. Meng alles goed door elkaar en kneed het deeg. Dit doe je best met de blote hand op een bebloemd werkoppervlak. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk lucht in het deeg te krijgen. Voeg eventueel nog wat bloem toe als het deeg nog teveel kleeft. Het deeg is goed gekneed als je met je vinger een putje erin maakt en dit zich weer direct sluit.
  5. Leg het deeg weer in de kom, leg er een handdoek over en zet dit 1 uur te rijzen op een warme plaats.
  6. Bestuif het werkoppervlak opnieuw met bloem, leg er het deeg op en rol uit tot 1,5 cm. Steek met vormpjes figuren uit.
  7. Leg de koeken op een bakplaat bekleed met bakpapier. Laat deze nog een halfuur rijzen bij een warmtebron.
  8. Verwarm de oven voor op 200°C. Klop de eierdooier los en bestrijk de koeken met de eierdooier. Bak alles zo’n 25 minuten in de oven.
Deel dit Recept

Geef een reactie