Gezonde kwarktaart met aardbeien

Een heerlijke taart zonder suiker!

Gezonde kwarktaart met aardbeien
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Gezonde kwarktaart met aardbeien
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Passieve Tijd
8porties 30minuten 3uur
Porties Prep Tijd
8porties 30minuten
Passieve Tijd
3uur
Instructies
  1. Beleg de bodem van een bakvorm van 20 cm met bakpapier.
  2. Verkruimel de biscuitjes heel fijn, ik doe dit altijd in de keukenmachine. Zet een steelpannetje op het vuur en smelt de boter hierin. Haal van het vuur en meng de biscuitjes door de boter tot het goed gemengd is. Doe het biscuitmengsel nu in de taartvorm, verdeel het goed over de bodem en stamp het aan met een lepel. Zet de vorm nu in de koelkast.
  3. Neem een kom met koud water en laat de gelatineblaadjes hier 5 minuten in weken. Knijp ze hierna uit. Zet een steelpannetje op het vuur met 3 eetlepels water (één eetlepel per gelatineblaadje) en de uitgeknepen gelatineblaadjes, verwarm dit (het mag niet koken) en blijf goed roeren tot de gelatineblaadjes volledig zijn opgelost. Dit gaat vrij snel! Haal daarna van het vuur.
  4. Laat de gelatine een beetje afkoelen, maar pas op dat het nog niet stolt. Neem een kom en doe hier de kwark in. Meng de gelatine vervolgens goed door het kwarkmengsel. Haal de taartvorm uit de koelkast en giet het kwarkmengsel erop. Maak de bovenkant mooi glad met een spatel of de bolle kant van een lepel. Zet nu voor een minstens 3 uur in de koelkast.
  5. Zodra je de taart uit de koelkast hebt gehaald, kan je het fruit erop verdelen.
Deel dit Recept

Geef een reactie