Als je fan bent van grieks eten en van feta dan is dit de ideale dish!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
6porties | 20minuten | 40minuten |
Porties | Prep Tijd |
6porties | 20minuten |
Kook Tijd |
40minuten |
- 1 el olijfolie
- 1 ajuin fijngesneden
- 500 gr mager rundsgehakt
- 800 gr tomatenblokjes in blik
- 2 el tomatenpuree
- 2 el oregano
- snuifje kaneel
- snuif zeezout
- zwarte peper
- 4 teentjes knoflook geperst
- 2 aubergines in schijven gesneden
- 2 aardappelen in schijven gesneden
- 8 el griekse yoghurt
- 1 ei opgeklopt
- 70 gr feta
Ingrediënten
Porties: porties
|
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Leg de gesneden aubergine op een bakplaat en steek deze voor 15 minuten in de oven om zacht te laten komen.
- Kook de aardappelschijven af voor een 7tal minuten. Giet ze af en spoel ze onder koud water.
- Bak in wat olijfolie de ajuin op een klein vuurtje voor zo'n 10 minuten.
- Doe de tomatenblokjes , tomatenpuree , oregano , kaneel , look , zout en peper erbij en kook voor 5 minuten.
- Doe ondertussen het ei onder de griekse yoghurt.
- Bak je gehakt rul.
- Nu pakken we er een ovenschotel bij en gaan onze lagen maken.
- Als eerste leggen we een laagje gehakt op de bodem. Bovenop het gehakt leggen we dan een laagje aubergine / aardappel. Herhaal dit tot alles op is.We eindeigen dan met een laagje griekse yoghurt bovenop.
- Doe nog wat zwarte peper over de yoghurtlaag en verkruimel de feta erover.
- Bak de schotel dan voor zo'n 20 minuten in de oven. Smakelijk