Gezonde Moussaka

FavoriteLoadingAan favoriete recepten toevoegen

Als je fan bent van grieks eten en van feta dan is dit de ideale dish!

 

Gezonde Moussaka
Stemmen: 1
Score: 3
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Gezonde Moussaka
Stemmen: 1
Score: 3
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
6porties 20minuten 40minuten
Porties Prep Tijd
6porties 20minuten
Kook Tijd
40minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Leg de gesneden aubergine op een bakplaat en steek deze voor 15 minuten in de oven om zacht te laten komen.
  3. Kook de aardappelschijven af voor een 7tal minuten. Giet ze af en spoel ze onder koud water.
  4. Bak in wat olijfolie de ajuin op een klein vuurtje voor zo'n 10 minuten.
  5. Doe de tomatenblokjes , tomatenpuree , oregano , kaneel , look , zout en peper erbij en kook voor 5 minuten.
  6. Doe ondertussen het ei onder de griekse yoghurt.
  7. Bak je gehakt rul.
  8. Nu pakken we er een ovenschotel bij en gaan onze lagen maken.
  9. Als eerste leggen we een laagje gehakt op de bodem. Bovenop het gehakt leggen we dan een laagje aubergine / aardappel. Herhaal dit tot alles op is.We eindeigen dan met een laagje griekse yoghurt bovenop.
  10. Doe nog wat zwarte peper over de yoghurtlaag en verkruimel de feta erover.
  11. Bak de schotel dan voor zo'n 20 minuten in de oven. Smakelijk
Deel dit Recept

Geef een reactie