Gezonde Muesli van havermout als ontbijt

Recept gezonde muesli maken – ben je ook zo gek van krokante muesli voor het ontbijt of als tussendoortje? Met deze goddelijke krokante muesli wil ik je graag laten zien wat je allemaal met een beetje fruit en de leftovers van fruit kunt doen. Een heerlijke krokante muesli zonder allerlei toevoegingen en  geen suiker.

Gezonde Muesli van havermout als ontbijt
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Gezonde Muesli van havermout als ontbijt
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
1grote pot 15min 25min
Porties Prep Tijd
1grote pot 15min
Kook Tijd
25min
Ingrediënten
Porties: grote pot
Ingrediënten
Porties: grote pot
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Hak de noten grof.
  3. Strooi de havervlokken, havermout, chiazaad en noten op een grote ovenplaat en hussel.
  4. Doe de fruitpulp samen met de gesmolten boter, vanille en sinaasappelsap in een kommetje en roer door elkaar.
  5. Schenk het mengsel over de havermout en schep alles om totdat alles goed met elkaar gemengd is.
  6. Verdeel het mengsel over de ovenplaat en plaats deze voor 12 á 15 minuten in de oven.
  7. Haal de ovenplaat uit de oven en schep alles los en om.
  8. Plaats de ovenplaat terug en laat voor 3 tot 5 minuten bakken.
  9. Haal de ovenplaat weer uit de oven en schep alles nog een keer los. Schep de kokosvlokken erdoor.
  10. Plaats de ovenplaat nu weer voor ongeveer 5 minuten terug totdat de muesli krokant en goudbruin is. Let op dat de kokosvlokken niet verbranden want dat kan snel gaan.
  11. Haal de krokante muesli uit de oven en schep alles nog een keer los.
  12. Roer de extra kokosvlokken nog even door de muesli.
  13. Laat in z’n geheel afkoelen en schep in een grote pot.
  14. TIPS
  15. De reden dat ik steeds 2 tijden voor de oven geef is omdat elke oven anders is en de muesli je snel kan verbranden. Zelf gebruik ik elke keer de maximale tijd maar het handigst is om de timer op de eerste minimale tijd te zetten en zolang de granola niet te donker wordt zet je er elke keer weer een minuut ofzo bij. Op deze manier ga je de eerste keer voorzichtig te werk en verbrandt je de granola ook niet.
Notities

bron made by ellen

Deel dit Recept

Geef een reactie