Gingerbread cheesecake

FavoriteLoadingAan favoriete recepten toevoegen

Deze kaastaart is ideaal om te serveren met Kerstmis. Je kan hem perfect een dagje vroeger maken en op de dag zelf serveren met de heerlijke koekjes. Kids will love it!

Gingerbread cheesecake
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Gingerbread cheesecake
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd Passieve Tijd
12porties 45minuten 90minuten 24uur
Porties Prep Tijd
12porties 45minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
90minuten 24uur
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Leg bakpapier op de bodem van je springvorm.
  3. Doe de gesmolten boerenboter , 45 gr kokosbloesemsuiker , 500 gr verkruimelde amandelkoeken in een kom en kneed alles goed door elkaar. Doe het mengsel in je springvorm en druk het stevig aan tegen de bodem.
  4. Bak het voor 10 minuten af in de oven en laat afkoelen.
  5. Breng de oventemperatuur nu op 160 graden.
  6. Klop de roomkaas gedurende 3 minuten op tot een luchtig mengsel met de keukenmachine op middelmatige snelheid. Doe er na 3 minuten de overige kokosbloesemsuiker en het vanille extract erbij.
  7. Als dit goed ondergemengd is zet je de snelheid op traag en doe je er de eieren 1 voor 1 bij , als deze er goed ondergemengd zijn kan je er de melasse , de kruiden en citroenmelisse erbij doen.
  8. Giet het mengsel over de ondertussen afgekoelde koekjesbodem.
  9. Plaats de cheescake in een grote pan met hoge randenen zet deze eerst in de oven. Voeg er dan voorzichtig water bij totdat bakvorm half onder staat.
  10. Bak de cheesecake voor een 80 minuten hij is dan nog een beetje wobbelig in het midden.
  11. Haal de pan heel voorzichtig uit de oven en laat het water erin even afkoelen.
  12. Haal nu de ckavorm eruit en laat de cheesecake voor zo'n 2 uur afkoelen op kamertemperatuur.
  13. Wikkel de cheescake in met plasticfolie rondom en laat deze minimum 8 uur in de koelkast verder opstijven ( mag best een hele nacht instaan).
  14. Snij op de feesttafel de taart in 12 gelijke stukken en leg op elk stuk een gingerbreadkoekje.
Deel dit Recept

Geef een reactie