Gingerbread koekjes

FavoriteLoadingAan favoriete recepten toevoegen

De traditionele kerstkoekjes !

Gingerbread koekjes
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Gingerbread koekjes
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd Passieve Tijd
24 porties 20minuten 10minuten 2uur
Porties Prep Tijd
24 porties 20minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10minuten 2uur
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Doe de boter en kokosbloesemsuiker samen in een kom en mix ze onder elkaar tot een zachte massa.
  2. Doe er het ei , de melasse en het vanille extract erbij en mix goed onder elkaar.
  3. Doe in een aparte kom de speltbloem , gember , kaneel , bakpoeder , nootmuskaat , zout en kruidnagel.
  4. Doe het meelmengsel nu bij het botermengsel en kneed alles goed tot één geheel. Het deeg is vochtig en een beetje plakkerig.
  5. Verdeel het deeg in twee en leg elke heflt op een stuk plasticfolie , en leg deze voor 2 uur in de frigo.
  6. Verwarm de oven voor op 180 graden .
  7. Haal 1 helft uit de frigo en leg het deeg op een bebloemde ondergrond. Rol het uit tot een dikte van ongeveer een halve cm.
  8. Haal met een vormpje gingerbreadmannetjes uit het deeg en plaats ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak deze af in de oven voor ongeveer 10 min ( tot de randen lichtbruin zijn).
  9. Decoreer ze eventueel met wat glazuur.
  10. UIt de helft van het deeg haal je ongeveer 12 gingerbreadkoekjes ( naargelang de grootte van je uitsteekvorm)
Deel dit Recept

Geef een reactie