Granen-zadenrepen

Granen-zadenrepen, dat maken we toch zelf, zonder E-nummers en toegevoegde suikers en bewaarmiddelen!

Granen-zadenrepen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Granen-zadenrepen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
6porties 15minuten 25minuten
Porties Prep Tijd
6porties 15minuten
Kook Tijd
25minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Doe de haver, noten, zaden, dadels, citroenschil en kaneel in een blender of hakmachine en hak tot een grove substantie.
  3. Verwarm de honing in een pannetje tot deze heel vloeibaar is doe dan de olie en het water erbij.
  4. Roer door en voeg je havermengsel toe. Roer weer heel goed door, totdat je een kleverige massa krijgt.
  5. Bekleed een klein bakblik of een kleine ovenschaal (ik heb een brownie blik gebruikt) met bakpapier en verdeel je muesli massa erover.
  6. Smeer goed uit, zodat het overal even dik is.
  7. Ga voor ongeveer een centimeter dikte.
  8. Is jouw schaal groter en wordt je plak dunner? Dan vul je gewoon maar bijvoorbeeld 2/3 van het blik, de massa blijft keurig op z’n plek zul je zien.
  9. Bak ongeveer 25 tot 30 minuten in de oven totdat het mooi bruin is, maar niet donkerbruin. Het mag nog een klein beetje zacht zijn, het wordt vanzelf hard tijdens het afkoelen.
  10. Haal uit de oven en maak inkepingen met je mes waar je de plak straks wilt breken.
  11. Laat de plak helemaal goed afkoelen en breek/snijd dan in repen.
Deel dit Recept

Geef een reactie