Griet met boschampignons, puree van pastinaak, kastanje en hazelnoot

Een zalig visrecept dat snel klaar is

Griet met boschampignons, puree van pastinaak, kastanje en hazelnoot
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Griet met boschampignons, puree van pastinaak, kastanje en hazelnoot
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4porties 15minuten 20minuten
Porties Prep Tijd
4porties 15minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Snijd de pastinaak in blokjes. Kook gaar in de groentenbouillon. Snijd de knolselder in gelijke blokjes. Kook gaar in gezouten water.
  2. Zeef de pastinaak uit de bouillon en mix met de room tot een zachte puree. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Stoof de helft van de gesnipperde sjalot in 20 g boter, voeg de gekookte selderblokjes, gehakte kastanje en de komijn toe. Roerbak even verder en kruid met peper en zout.
  4. Fruit de rest van de sjalot en het gesnipperde knoflookteentje in de olijfolie. Voeg de champignons toe en roerbak kort. kruid met peper en zout.
  5. Bak de grietfilets eerst op de velkant gedurende 3 minuten in de rest van de boter, draai om en bak de andere kant nog een minuutje verder. Kruid met peper en zout.
  6. Schik de griet met een streepje pastinaakpuree op de borden, werk af met de knolselder-kastanjeblokjes en leg de boschampignons bovenop de griet. Strooi er de gehakte hazelnoot over en werk af met wat oregano.
Notities
Deel dit Recept

Geef een reactie