Oh oh oh wat is dit toch een heerlijk recept! Super simpel,en verrukkelijk om te eten. Haver-Gierstbrood…het klinkt wellicht niet zo heel uitnodigend voor iedereen, maar echt je moet het eens proberen. Het is natuurlijk niet een echt ‘brood-brood’, maar het kan er heel goed voor doorgaan. Lekker met wat honing of een dikke klodder boter of wat appelstroop, als ontbijt, tussendoortje of bij de lunch.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
1brood | 10min | 30min bakken |
Porties | Prep Tijd |
1brood | 10min |
Kook Tijd |
30min bakken |
- 125 gr havervlokken ik gebruik glutenvrije
- 125 gr gierstvlokken
- 250 ml kokosmelk of andere melk
- 1 thl wijnsteenzuur bakpoeder
- 1 flinke thl zout (dit lijkt veel maar anders is het echt heel flauw)
- 3 el kokosrasp
- 2 handen rozijnen
- 1 hand pompoenpitten
Ingrediënten
Porties: brood
|
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng de vlokken met de melk, het bakpoeder en het zout. Schep goed door elkaar.
- Spatel nu de kokosrasp, rozijnen en pitten er door (of welke andere ingrediënten je ook gebruikt) en schep alles in een cakevorm die bekleed is met bakpapier.
- Zet voor 30 minuten in de oven.
- Laat afkoelen op een rooster en snij in dikke plakken (te dun brokkelt uit elkaar...)
- Enjoy!
bron my taste