Havermout brood

Het is super lekker, gezond en makkelijk te maken.

Havermout brood recept – lekker & gezond
Stemmen: 8
Score: 2.38
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Havermout brood recept – lekker & gezond
Stemmen: 8
Score: 2.38
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Prep Tijd Kook Tijd
15minuten 35minuten
Prep Tijd
15minuten
Kook Tijd
35minuten
Ingrediënten
Porties:
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de speltbloem, bakpoeder, havervlokken, zout, boter, fijngehakte dadels, pompoenpitten, zonnebloempitten, kaneel en rozijnen in een kom en kneed het met je handen totdat je grote vlokken hebt.
  3. Schenk de havermelk erbij en kneed er een samenhangend deeg van. Probeer niet te lang te kneden, net lang genoeg.
  4. Maak van het deeg een lange rol en duw het een beetje in de juiste vorm. Het brood moet ongeveer 24,5 cm lang zijn en 4,5 cm hoog.
  5. Zorg ervoor dat de rozijnen er niet teveel ‘bovenop’ liggen omdat deze wellicht verbranden. Dit smaakt bitter. Duw de rozijnen dan ook iets terug in het deeg, indien deze uitsteken.
  6. Wikkel het deeg in huishoudfolie en plaats het deeg voor 20 minuten in de koelkast.
  7. Leg het deeg op een met bakpapier bekleedde bakplaat en plaats deze voor 30 a 35 minuten in de voorverwarmde oven.
  8. Het havermout brood is klaar wanneer het goudbruin en gaar is.
  9. Haal het brood uit de oven en laat op een rooster afkoelen.
Deel dit Recept

2 reacties

  1. Beste,
    Is het havermelk of karnemelk?
    Bij de ingrediënten staat havermelk, bij
    de gebruiksaanwijzing staat karnemelk.
    Kan misschien allebei?
    Alvast hartelijk bedankt!
    Vriendelijke groeten, Karien

    1. Author

      Beste ,

      Er staat ind 2 verschillende melksoorten. In principe kan beide maar zou u toch havermelk aanraden daar karnemelk een totaal andere smaak heeft ( iets zuurder van smaak ten opzichte van de havermelk die aardser van smaak is en dit meer past bij brood ) 🙂
      Ik ga het aanpassen in het recept ook.
      Bedankt om me erop te wijzen
      Mvg
      Miranda

Geef een reactie