Havernaanbrood met courgette

Vandaag een variant met haver. Maal havermout tot meel en maak er naambrood van.  In deze havernaantjes doe we ook wat courgette en zongedroogde tomaten. Ideaal als je zin heb in een heerlijke, healthy lunch

Havernaanbrood met courgette
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Havernaanbrood met courgette
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4porties 10minuten 6minuten
Porties Prep Tijd
4porties 10minuten
Kook Tijd
6minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Doe de havermout in de kom van een keukenmachine en maal fijn tot meel. Tip: geen keukenmachine? Koop dan kant en klaar havermeel bij de (biologische) supermarkt.
  2. – Doe het meel in een kom en voeg de bakpoeder en de yoghurt toe gevolgd door een flinke snuf zout.
  3. – Maal de courgette, de zongedroogde tomaten en de knoflook tot een heel fijn prutje. Roer dit door het deeg.
  4. – Verdeel het deeg in vier stukjes, rol in nog wat extra havermeel en kneed plat tot naanbroodjes.
  5. – Verwarm een droge koekenpan op hoog vuur en leg er 2 naambroodjes in.
  6. – Bak de naanbroodjes om en om zo’n 6 minuten tot ze goudbruin en ‘gaar’ zijn.
  7. – Herhaal dit ook met de andere 2.
  8. Tip: Je kunt ze eigenlijk gewoon zo al eten, of nog een beetje extra courgette grillen en erop leggen met nog wat zongedroogde tomaten. Of helemaal los gaan met rucola, , noten, hummus
Notities

bron chickenfoodlove

Deel dit Recept

Geef een reactie