Heek in groene saus met asperges

Heek in groene saus met asperges, super lekker!

Heek in groene saus met asperges
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Heek in groene saus met asperges
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
2porties 20minuten 10minuten
Porties Prep Tijd
2porties 20minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Kook de asperges 4-5 minuten tot ze gaar zijn.
  2. Giet ze af en vang het kookvocht op.
  3. Fruit de knoflook in een grote pan met de olie op laag vuur tot de geur loskomt.
  4. Laat de stukjes niet bruin worden.
  5. Roer er een paar minuten de bloem door.
  6. Voeg de peterselie toe en giet er, flink roerend, beetje bij beetje 1,5 dl kookvocht van de asperges en de witte wijn bij.
  7. Doe er wat zout bij en laat alles gedurende ongeveer 8 minuten pruttelen of tot de saus een beetje bindt.
  8. Leg de vis in de pan en schud met een draaiende beweging aan de pan zonder hem van het vuur te halen zodat de vismoten heel voorzichtig bewegen.
  9. Daardoor wordt het witte vocht dat ze afstaan gemengd met de saus, die dan iets gelatineachtigs krijgt.
  10. Keer de moten na 5 minuten.
  11. Leg de asperges eromheen en laat alles nog 3 à 5 minuten op laag vuur staan, tot het visvlees net begint los te laten van de graat als u er een puntig mes in steekt.
  12. Kruid naar smaak met peper en zout van de molen.
Notities

Recept door filetpure

Deel dit Recept

Geef een reactie