Hete bliksem

Deze klassieker maken we lekker gezond en eens zo lekker , zelfs de kids laten deze niet liggen

Hete bliksem
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
1 kg zoete aardappel 125 ml havermelk 2 uien 4 el roomboter 500 gr kippengehak 1 el kerriepoeder 3 el panko peper zout Appelmoes 2 kg elstar appels 2 tl kaneel 50 ml water
Hete bliksem
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
1 kg zoete aardappel 125 ml havermelk 2 uien 4 el roomboter 500 gr kippengehak 1 el kerriepoeder 3 el panko peper zout Appelmoes 2 kg elstar appels 2 tl kaneel 50 ml water
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4porties 20minuten 30minuten
Porties Prep Tijd
4porties 20minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Schil de zoete aardappel en snij in blokjes. Kook deze voor ongeveer een 20tal minuten en giet ze af.
  3. Voeg de havermelk , peper en zout toe en stamp tot puree.
  4. Snipper ondertussen de ui fijn en bak deze in een beetje boter gedurende een 5 tal minuten op een laag vuur. Schep de uit tussen de puree door.
  5. Ondertussen maken we ook onze appelmoes klaar.
  6. Schil de appels , snij in parten en verwijder het klokhuis.
  7. Doe de appels in een pan, voeg een bodempje water toe en het kaneel. Breng het water aan de kook en laat de appels tot moes koken.
  8. Laat even afkoelen en gebruik de staafmixer om een gladde moes te maken. Wil je liever een appel compote, dat kan natuurlijk ook. Je hoeft dan geen staafmixer te gebruiken, je appelmoes is gelijk klaar voor gebruik.
  9. Verhit 25 g boter in een braadpan en bak hierin het gehakt in 5 min. rul. Voeg het kerriepoeder, peper en eventueel zout toe en schep om.
  10. Schep als eers het gehakt in je ovenschotel , daarbovenop de appelmoes en eindig met de puree als laatste laag.
  11. Bestrooi met der panko en verdeel de rest van de boter erover. Bak in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin.
Deel dit Recept

Geef een reactie