Home made Pistachebrood

Home made Pistachebrood, proberen lekker en gezond!

Home made Pistachebrood
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Home made Pistachebrood
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd Passieve Tijd
1brood 30minuten 45minuten 80minuten
Porties Prep Tijd
1brood 30minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
45minuten 80minuten
Ingrediënten
Porties: brood
Ingrediënten
Porties: brood
Instructies
  1. Los de 20 g verse gist op in 2 dl lauw water.
  2. Meng 300 g bruin broodmeel en 200 g roggemeel onder elkaar.
  3. Voeg de gist en 110 g karnemelk toe.
  4. Kneed het deeg 20 min. met de hand of 12 min. machinaal.
  5. Voeg tijdens het kneden 8 g zout, 150 g pistachenoten en 40 g boter of reuzel toe.
  6. Laat het deeg na het kneden 30 min. rijzen onder een droge doek.
  7. Bol het deeg op en laat 10 min. rusten.
  8. Druk het deeg plat en bestuif met bloem.
  9. Laat nog 40 min. rijzen onder een droge doek.
  10. Snij tijdens het rijzen eventueel in met een scherp mes.
  11. Bak het notenbrood daarna 45 min. in een voorverwarmde oven van 220° C.
Notities

Recept door Berloumi

Deel dit Recept

Geef een reactie