Home made Pistachebrood, proberen lekker en gezond!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd | Passieve Tijd |
1brood | 30minuten | 45minuten | 80minuten |
Porties | Prep Tijd |
1brood | 30minuten |
Kook Tijd | Passieve Tijd |
45minuten | 80minuten |
- 20 g gist verse
- 2 dl water lauw
- 300 g volkorenmeel
- 200 g roggemeel
- 110 g karnemelk
- 8 g zout
- 150 g pistachenoten
- 40 g boter
Ingrediënten
Porties: brood
|
- Los de 20 g verse gist op in 2 dl lauw water.
- Meng 300 g bruin broodmeel en 200 g roggemeel onder elkaar.
- Voeg de gist en 110 g karnemelk toe.
- Kneed het deeg 20 min. met de hand of 12 min. machinaal.
- Voeg tijdens het kneden 8 g zout, 150 g pistachenoten en 40 g boter of reuzel toe.
- Laat het deeg na het kneden 30 min. rijzen onder een droge doek.
- Bol het deeg op en laat 10 min. rusten.
- Druk het deeg plat en bestuif met bloem.
- Laat nog 40 min. rijzen onder een droge doek.
- Snij tijdens het rijzen eventueel in met een scherp mes.
- Bak het notenbrood daarna 45 min. in een voorverwarmde oven van 220° C.
Recept door Berloumi