Homemade vissticks

Homemade vissticks met een dipsausje van Griekse yoghurt! Niet alleen heel lekker, maar ook heel leuk om zelf te maken.

Homemade vissticks
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Homemade vissticks
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
12porties 20minuten 15minuten
Porties Prep Tijd
12porties 20minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Pak 3 kommetjes.
  3. In kommetje 1 doe je de bloem. Hieraan voeg je wat peper en zout en de gedroogde peterselie aan toe.
  4. In kommetje 2 kluts je 2 eiwitten los.
  5. In kommetje 3 doe je de Panko.
  6. Snijd de kabeljauw in gelijkmatige repen. Je kunt de vis bevroren snijden. Maar je kunt ze ook eerst laten ontdooien.
  7. Breng de vissticks apart op smaak met wat peper en zout.
  8. Leg alvast een bakplaat bekleed met bakpapier klaar.
  9. Nu gaan we de vissticks paneren. Haal met één hand, een stukje kabeljauw door de bloem. Klop het iets af.
  10. Haal het daarna met dezelfde hand door het eiwit.
  11. Vervolgens haal je de kabeljauw door de panko.
  12. Zorg ervoor dat iedere zijde bedekt is met de panko.
  13. Leg de vissticks op de bakplaat en herhaal de voorgaande stappen.
  14. Bak de nog bevroren vissticks in 20 minuten goudbruin in de oven.
  15. Is de vis inmiddels ontdooit dan zijn ze in 15 minuten wel klaar. Je kunt ze ook in de pan bakken in wat boter. Ze zijn klaar als ze goudbruin van kleur zijn.
  16. Maak in de tussentijd een sausje van de mayonaise en de Griekse yoghurt.
  17. Voeg een kneepje citroensap en wat vers gehakte peterselie toe.
  18. Breng de dipsaus op smaak met peper en zout.
  19. Serveer de vissticks met de dipsaus. En eventueel met wat zoete aardappelfrietjes erbij.
Notities

Recept uit Pauline's keuken

Deel dit Recept

Geef een reactie