Hondshaai in sjalotssaus

Een gerechtje waar je je vingers bij aflikt! Dit gerecht kan ook in de tajine

Hondshaai in sjalotssaus
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Hondshaai in sjalotssaus
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4pers 15min 25min
Porties Prep Tijd
4pers 15min
Kook Tijd
25min
Ingrediënten
Porties: pers
Ingrediënten
Porties: pers
Instructies
  1. Snij het witloof in de lengte in fijne repen. Snipper de sjalotjes fijn. Rasp de schil van de sinaasappel en pers de vrucht. Rasp de gember.
  2. Verhit 2 el olijfolie in een wokpan. Fruit er het witloof met de sinaasappelrasp en gember in aan, roerbak verder. Blus met het sinaasappelsap, voeg de honing en sojasaus toe. Roerbak verder tot het witloof beetgaar is en het meeste vocht verdampt is. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Dep de hondshaai droog, kruid met peper en zout en bak ’m langs beide kanten goudbruin in wat olijfolie. Voeg de sjalotsnippers toe en bak ze tot ze zacht zijn. ongeveer 25 min
  4. Leg een bedje witloof op een bord en schik daarop de hondshaai. Werk af met de sjalotjessaus, puree en een paar blaadjes verse koriander.
Notities

bron libelle

Deel dit Recept

Geef een reactie