Huisgemaakte citroentaart

Heb je zin om een heerlijk en eenvoudig receptje klaar te maken? Probeer dan deze heerlijke, frisse citroentaart uit.

Huisgemaakte citroentaart
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Huisgemaakte citroentaart
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Prep Tijd Kook Tijd
5minuten 25minuten
Prep Tijd
5minuten
Kook Tijd
25minuten
Ingrediënten
Porties:
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Vet de bakvorm in met boter, zodat de taart niet aan de vorm blijft kleven.
  2. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
  3. Start met de voorbereiding van de kruimelige bodem. Meng de bloem en de boter in een kom. Gebruik hiervoor je handen om beide ingrediënten goed te vermengen en een fijne korst te verkrijgen.Voeg de kokosbloesemsuiker, 3 eierdooiers en het water toe aan het mengsel en vermeng het tot een homogeen mengsel . Kneed deze tot een vaste bal, verpak hem in doorschijnende folie en laat dit een kwartier rusten in de ijskast. Controleer na een kwartiertje of de pasta een homogene consistentie heeft. Druk hem in de bakvorm en zorg voor tenminste een 2 cm hoge rand. Deze moet hoog genoeg zijn om de vulling van de taart te kunnen omvatten.
  4. Bak de bodem gedurende 25 minuten.
  5. Als de bodem gebakken is, laten afkoelen op kamertemperatuur.
  6. Nu kan de taartvulling gemaakt worden. Pers de citroenen uit en voeg de kokosbloesemsuiker aan het sap toe. Breng het citroensap aan de kook.
  7. Neem een half glas koude amandelmelk en voeg 50 gram arrownoot toe. Zorg ervoor dat alles goed gemixt wordt en er geen brokjes in zijn. Dit mengsel vermengen met het aan de kook gebrachte citroensap en deze mix laten aandikken. Langzaam roeren, terwijl je eveneens de eierdooiers en boter door het mengsel roert.
  8. Is alles mooi egaal vermengd, haal het dan van het vuur en laat het afkoelen. Giet vervolgens het mengsel in de taartbodem en bak nogmaals 15 minuten in de oven.
  9. Als afwerking kan je schuimpjes bovenop de taart plaatsen. Klop hiervoor de eiwitten op tot ze stijf zijn en gebruik ze als decoratie voor de citroentaart. Bestrooi ze met een aantal stukjes gehakte walnoot. Je kan de taart heel even onder de grill plaatsen om de schuimpjes te laten kleuren.
Deel dit Recept

Geef een reactie