Italiaanse orzo – spinaziesoep
Porties Prep Tijd
6porties 20minuten
Kook Tijd
12minuten
Porties Prep Tijd
6porties 20minuten
Kook Tijd
12minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Verhit olie in een grote kookpot op middelhoog vuur.
  2. Voeg ui en bak 4 minuten tot ze zacht zijn. Voeg wortels, selderij en knoflook toe en bak nog eens 3 minuten.
  3. Voeg kippenbouillon, tomaten, orzo (pasta), tijm, oregano en rozemarijn toe en roer alles onder elkaar.
  4. Breng de soep aan de kook en roer af en toe. Zet het vuur laag tot medium laag en laat het 10 minuten sudderen, af en toe roeren, tot de pasta al dente is.
  5. Roer de spinazie erdoor en kook 1-2 minuten tot het heldergroen is en verwelkt.
  6. Proef en breng op smaak met zout en zwarte peper als dat nodig is. (Voel je ook vrij om meer van de tijm, oregano en rozemarijn toe te voegen, als je dat wilt.)
  7. Serveer warm, gegarneerd met de parmezaan als je dit wilt.