Italiaanse weddingsoep
Porties Prep Tijd
2portie 20minuten
Kook Tijd
40minuten
Porties Prep Tijd
2portie 20minuten
Kook Tijd
40minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Kruid het gehakt met peper , zout en oregano en rol er balletjes van ter grootte van een grote knikker.
  2. Bak deze balletjes mooi goudbruin in wat olijfolie en zet even opzij.
  3. Snij de ui fijn , de wortel in kleine blokjes , de selder in halve maantjes , de boerenkool fijn en snij de knoflook fijn.
  4. Kook de orzo af volgens de gebruiksaanwijzing , hou bij het afgieten 600ml kookvocht opzij.
  5. Stoof de fijngesneden groenten buiten de boerenkool aan in wat olijfolie voor zo’n 10 minuten. Kruid ze af met wat peper , zout en chili vlokken.
  6. Voeg er dan de boerenkool erbij samen met de tomatenblokjes , het kookvocht , de balletjes en orzo.
  7. Breng aan de kook en laat op een medium vuur voor nog zo’n 10 minuten koken.
  8. Verdeel over 2 diepe borden , bestrooi met wat parmezaanse kaas. Smakelijk