Jambalaya soep

Een heerlijke , verwarmende maaltijdsoep !

Jambalaya soep
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Jambalaya soep
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
8porties 10minuten 30minuten
Porties Prep Tijd
8porties 10minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Maal de ui, knoflook, jalapeno, tomatenpuree met een klein scheutje water in een keukenmachine of hakmolen tot een pasta.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een grote stoof- of soeppan en bak hierin de pasta een paar minuten aan.
  3. Snijd ondertussen de kip in kleine blokjes en voeg toe aan de pan samen met paprikapoeder, cayennepeper, uienpoeder en knoflookpoeder. Bak dit mee tot de kip bruin is.
  4. Snijd de bleekselderij en paprika in kleine blokjes. Laat 1 minuut meebakken met de kip.
  5. Voeg dan de tomatenblokjes, warme bouillon, laurierblaadjes en tijm toe, laat dit 15 minuten pruttelen.
  6. Kook in de tussentijd de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  7. Voeg de laatste 3 minuten de garnalen toe aan de soep. Proef en breng op smaak met citroensap.
  8. Serveer de jambalayasoep in een grote kom met een schepje rijst en garneer met peterselie en lente-ui.
Deel dit Recept

Geef een reactie